Vlag van Verbondenheid

Vlag van verbondenheid: samen sterk in Coronacrisis

Het coronavirus raakt ons allemaal: ziek of niet ziek, in een vitaal beroep of op een andere manier ondersteunend – wij zijn allemaal betrokken bij elkaar. Fysiek zijn we genoodzaakt meer afstand van elkaar te houden en juist daarom is het nu belangrijk om de onderlinge verbondenheid zichtbaar te maken door middel van een symbool: de Vlag van Verbondenheid.

Sinds donderdag 27 februari wappert de Vlag van Verbondenheid op de Heuvel in het centrum van Tilburg. Met deze vlag wordt de verbondenheid met elkaar gesymboliseerd tijdens de coronacrisis en solidairiteit met de slachtoffers van het coronavirus.

Een paar uur na het hijsen van de vlag werd bekend gemaakt dat in Tilburg de eerste corona besmetting van Nederland was geconstateerd.

De Vlag  laat zien dat je de strijd tegen het Coronavirus steunt als teken van verbondenheid. Geef morele steun aan alle dienstverleners en aan alle mensen die het zwaarst getroffen zijn. Het is voor iedereen een zware periode, maar samen komen we hier sterker uit.

De vlag is te bestellen via https://www.vlaggenclub.nl/vlag-van-verbondenheid. De vlag wordt verkocht zonder winstoogmerk en zijn in vier formaten te koop.

Vlag van Verbondenheid Ondersteuning 70x100cm
Vlag van Verbondenheid – 70x100cm. Deze vlag ook is ook  in de formaten 100x150cm en 150x225cm voor in de vlaggenmast te bestellen.

 

Link Brabants Dagblad:
https://www.bd.nl/tilburg-e-o/kerk-op-de-heuvel-vlag-wappert-als-steun-voor-slachtoffers-coronavirus~a60d2a2d/

Kunstenaar Zeus Hoenderop hijst vlag uit solidariteit met quarantainepatiënten Coronavirus