Stilstaan bij bewogenheid

Première documentaire : “Stilstaan bij bewogenheid” (Zeus Hoenderop) (52 minuten) Op vrijdag 4 september 2020 presenteert EMotion Theaterproducties in samenwerking met Ondernemersvereniging Korvel Vooruit in het tijdelijk leegstaande winkelpand aan de Korvelseweg 127 te Tilburg de première van de nieuwste filmproductie (2020) van Zeus Hoenderop; getiteld: “Stilstaan bij bewogenheid”.

In deze productie volgt Zeus de Tilburgse (internationaal) theatermaker Peter de Bie en neemt ons mee in zijn leven waarin hij ons als kijker stil laat staan bij zijn bewogenheid ten aanzien van kwetsbare jongeren.

Beeldend kunstenaar en filmmaker Zeus Hoenderop weet op een confronterende en treffende manier de pijn en kwetsbaarheid van Peter aan te raken. Ook laat hij ons als kijker zien hoe de verstilde kracht van hem bij ons allemaal de gevoelige snaar raakt.

Vader coach Patrick Timmermans zet de clowns neus op en laat ons zien hoe een masker ons kan beschermen, maar vooral hoe deze in de weg kan zitten.

De film toont opnames van “The Streets are Calling” en het festival “Via del Mondo”, welke Zeus Hoenderop heeft gemaakt tussen 2003 en 2005.

Ook gaan wij mee met Roosmarijn Gehrels en zien wij hoe zij op zeer jonge leeftijd uit zelfbescherming het harde punkjongetje Roos heeft gecreëerd zodat de grote boze wereld haar minder pijn zou doen. Door middel van haar eigen poëzie krijgen wij hier meer inzicht in.

Dit document wordt opgedragen aan alle jongeren welke zich niet gezien of gehoord weten.

Op vrijdag 4 september 2020 Organiseert: Emotion Theaterproducties de Première van de Documentaire: “Stilstaan bij bewogenheid” van Zeus Hoenderop (2020) Locatie: Korvelseweg 127 , 5025 JC TILBURG Tijd: 20.00 uur Zaal open: 19.30 uur. Informatie via : P. M. G. de Bie Tel: 06-26938116 en/of Email: emotiontheaterproducties@gmail.com

Vanwege de Corona-maatregelen zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, toegang uitsluitend via reservering.