Vlag van verbondenheid

Om tijdens de coronapandemie met elkaar de verbinding te blijven voelen en elkaar een hart onder de riem te steken,  heeft Zeus Hoenderop de Vlag van Verbondenheid ontworpen.

Op donderdag 27 februari 2020 werd de Vlag van Verbondenheid hoog aan de gevel van de Heuvelse kerk (Sint-Jozefkerk) in het centrum van Tilburg gehangen. Met deze vlag wordt de verbondenheid met elkaar gesymboliseerd tijdens de coronacrisis en solidairiteit met de slachtoffers van het coronavirus.

Een paar uur na het hijsen van de vlag, werd bekend gemaakt dat in Tilburg in het ETZ de eerste corona besmetting van Nederland was geconstateerd.

De Vlag van Verbondenheid heeft van 27 februari 2020 t/m 15 juni 2020 aan de Heuvelse kerk gewapperd.

Vlag van Verbondenheid bij verschillende zorginstellingen

Medewerkers Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes, met de Vlag van Verbondenheid – Flag of Solidarity. De vlag is 1,5 meter lang, een verwijzing naar de fysieke afstand die mensen van elkaar moeten houden tijdens de coronacrisis. (foto 9 april 2020)

De vlag hangt al bij verschillende zorginstellingen in het land, waaronder het Erasmus MC in Rotterdam, Bernhoven in Uden, Radboud UMC in Nijmegen. Elisabeth ziekenhuis Tilburg, het Amphia ziekenhuis in Breda, Isala ziekenhuis in Zwolle, Adrz in Goes, Maastricht UMC+, Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Vlag van Verbondenheid bij verschillende gemeentes

Sinds 27 maart 2020, wappert de Vlag van Verbondenheid aan de gevel van het Raadhuis in Boekel.

De vlag wappert o.a. in de gemeenten Tilburg, Rozenburg gemeenten Rotterdam, gemeenten  Boekel, gemeenten Hasselt (Overijssel), in de gemeenten Zwartewaterland en de gemeente Vlissingen.

Vlag van Verbondenheid voor de cultuursector

Om de culturele sector van makers, presentatieruimtes, kunstencentra, amateurkunst verenigingen en initiatieven, musea, theaters, festivals en cultuureducatie aanbieders een hart onder de riem te steken, wappert vanaf 23 april bij Kunstloc Brabant de Vlag van Verbondenheid.

Sinds 23 april 2020, wappert de Vlag van Verbondenheid voor de cultuursector bij Kunstloc Brabant. Vlnr Esther Leenders en Marieke de Wolf.
Sinds 10 mei 2021, wappert de Vlag van Verbondenheid/Flag of Solidarity  voor de cultuursector bij het CBK Zeeland In Middelburg. Van links naar rechts: Sanneke van Baar (medewerker bedrijfsexposities), Kathrin Ginsberg (directeur/bestuurder), Christiaan Weiler (programmacoördinator architectuur).  
Vlnr-Siemco-Louwerse-en-Burgemeester-Daan-Prevoo-van-Gemeente-Valkenburg
V.l.n.r. Siemco Louwerse en Burgemeester Daan Prevoo van Gemeente Valkenburg aan de Geul.

Op de foto is de verbondenheid zichtbaar tussen de Zeeuwse watersnoodramp in 1953, met directeur Watersnoodmuseum Siemco Louwerse (links), en de overstromingen in Limburg 2021, met burgemeester van gemeente Valkenburg aan de Geul.

De Vlag van Verbondenheid is op 1 februari 2022 tijdens de herdenking van de watersnoodramp van 1953 aangeboden als steunbetuigingen voor de getroffen mensen van de overstroming in Limburg.

Het coronavirus raakt ons allemaal

Fysiek zijn we genoodzaakt meer afstand van elkaar te houden en juist daarom is het nu belangrijk om de onderlinge verbondenheid zichtbaar te maken: de Vlag van Verbondenheid.

Op donderdag 27 februari 2020 werd de Vlag van Verbondenheid hoog aan de gevel van de Heuvelse kerk (Sint-Jozefkerk) in het centrum van Tilburg gehangen. Met deze vlag wordt de verbondenheid met elkaar gesymboliseerd tijdens de coronacrisis en solidairiteit met de slachtoffers van het coronavirus.

Een paar uur na het hijsen van de vlag, werd bekend gemaakt dat in Tilburg in het ETZ de eerste corona besmetting van Nederland was geconstateerd.

De Vlag van Verbondenheid heeft van 27 februari 2020 t/m 15 juni 2020 aan de Heuvelse kerk gewapperd.

De vlag is te bestellen via https://www.vlaggenclub.nl/vlag-van-verbondenheid. De vlag wordt verkocht zonder winstoogmerk en zijn in vier formaten te koop.

Vlag van Verbondenheid Ondersteuning 70x100cm

Link Brabants Dagblad:
https://www.bd.nl/tilburg-e-o/kerk-op-de-heuvel-vlag-wappert-als-steun-voor-slachtoffers-coronavirus~a60d2a2d/

Boekel 21 t/m 24 mei 2020 – Het coronavirus raakt ons allemaal

Fysiek zijn we genoodzaakt meer afstand van elkaar te houden en juist daarom is het nu belangrijk om de onderlinge verbondenheid met elkaar voelbaar te maken. Aanraking is van levensbelang voor ons lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Binnen het kunstproject: Het coronavirus raakt ons allemaal ben ik vanaf 21 mei t/m 24 mei 2020 in Boekel met verschillende generaties in gesprek gegaan over hoe het coronavirus hun geraakt heeft.

Van een aantal van deze gesprekken zijn video’s gemaakt, die hieronder te zien zijn.

Boekel, donderdag 21 mei 2020.

Boekel, vrijdag 22 mei 2020.

Boekel, zaterdag 23 mei 2020.

Boekel, zondag 24 mei 2020.