CV

Als beeldend kunstenaar lever ik graag een bijdrage aan een duurzame samenleving

Mijn naam is Zeus Hoenderop, beeldend kunstenaar, getrouwd, vader van een zoon en een dochter. Na mijn militaire dienstplicht heb ik mijn rugzak gepakt en ben ik gaan reizen. Ik heb in verschillende landen gewoond en gewerkt. Bij terugkomst in Nederland ben ik als goud- en zilversmid opgeleid in Schoonhoven. Vervolgens heb ik aan de kunstacademie van Arnhem de opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar gevolgd. Tussen 2015 en 2016 nam ik deel aan het Leiderschap in Cultuur programma (LinC), dat werd uitgevoerd door de Universiteit Utrecht, het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

In 2016, na tien jaar directeur van een internationale kunstinstelling geweest te zijn, besloot ik voor mijzelf te gaan werken. Mijn ervaringen binnen de internationale kunstwereld en mijn opgedane kennis over leiderschap, innovatieve denkkracht en transformaties binnen organisaties en persoonlijke ontwikkelingsprocessen combineer ik binnen mijn bedrijf.

 

Curriculum Vitae

Kunstpodium T en het Apprentice/Master project

Tussen 2006 en 2016 was ik initiatiefnemer en directeur van Kunstpodium T, een organisatie die jonge kunstenaars ondersteunt bij het versterken van hun identiteit, het opdoen van praktijkervaring in samenwerking met gerenommeerd kunstenaars en het opbouwen van een internationaal netwerk.

Binnen het Apprentice/Master project van kunstpodium T (voorheen leerling/Meester project) werkte ik samen met 19 kunstacademies uit 10 verschillende landen en organiseerde ruim 200 tentoonstellingen. Op deze manier heb ik heel wat kunsttalent mogen helpen bij hun ontwikkeling als professioneel beeldend kunstenaar en gebouwd aan een internationale infrastructuur in kunst en kunstonderwijs.

De zomertentoonstelling in De Pont was in 2013 gewijd aan het Leerling/Meester project:

Video trailer Apprentice/Master.

Familie- en organisatieopstellingen

Tussen 2008 en 2010  heb ik de opleiding familie- en organisatieopsteller gevolgd. Omdat we allemaal deel zijn van een systeem en we vaak eigen belangen hebben in dat systeem, is het niet altijd eenvoudig het geheel te overzien. Binnen systemische opstellingen worden verborgen dynamieken van een organisatie of persoon aan het licht gebracht.  

Nachtburgemeester van Tilburg

Tussen 2009 en 2011 was ik Nachtburgemeester van Tilburg, deze cult functie heb ik volbracht als cultureel ambassadeur van de stad Tilburg. Uitgangspunt was: de stad als podium en podium bieden aan iedereen die podium wil. Bekend was het Maanscout en Nachtruiter project, waarin respectievelijk 13 vrouwen en daarna 12 mannen elk een maand lang activiteiten binnen een sprekend thema presenteerden aan de stad. 
Andere projecten waren o.a. Podiumbeest in de Hall of Fame, het Nachtburgemeestercafé in de Paradox en het Nachtburgemeesterbureau in de Emmapassage.

Leiderschap in Cultuur

Tussen 2015 en 2016 volgden ik het Leiderschap in Cultuur programma (LinC) dat werd uitgevoerd door de Universiteit Utrecht, Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) en Kennisland. LinC is een leerprogramma voor en door leiders in de culturele sector. LinC staat voor reflectie, vernieuwing, kennisdeling, inspiratie, innovatie en design thinking.