Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 22 – Cor Zuiddam

In dit deel van Op zoek naar de schat van Vlissingen Cor Zuiddam in. zijn appartement in Vlissingen. Cor Zuiddam is op de Veluwe in Nijkerk geboren. Zijn vader heeft samen met zijn broer in 1944 een borstelpolijstfabriek opgezet die tot heden nog bestaat. 

Na de HBS heeft Cor aan de Vrije Universiteit in Amsterdam bedrijfseconomie en psychologie gestudeerd. Cor was geïnteresseerd in moderne geschiedenis en kon na zijn afstuderen beginnen als assistent van Jan Wieringa, hoogleraar in de economie en sociale geschiedenis. Een van de taken als assistent was lesgegeven op een INAS afdeling aan dames voor de hogere verpleegkundige opleiding, aan wie Cor een soort maatschappijleer gaf.

Delta College

Na bedrijfseconoom bij de Koninklijke Verkade Fabrieken in Zaandam te zijn geweest, ging Cor werken bij het latere Delta College in Middelburg, het huidige Scalda. In het begin bestond de ene helft van zijn baan uit lesgeven aan het economisch beroepsonderwijs en de andere helft uit bedrijven bezoeken om stagiaires te plaatsen. Later werd Cor Algemeen directeur van het Delta College. Cor heeft tijdens zijn onderwijsperiode in allerlei besturen gezeten en werd in 2020 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Zeeland

Samen met zijn vrouw heeft Cor op verschillende plekken in Zeeland gewoond: Koudekerke, Zoutelande, Middelburg, Kamperland, Veere en nu aan de boulevard in Vlissingen. Volgens Cor hebben de inwoners van Vlissingen een no nonsense mentaliteit en het is een stad die meer verdient. Naast het appartement waar Cor woont, wordt Grand Hotel Britannia gebouwd. Met de komst van Grand Hotel Britannia ziet Cor veel mogelijkheden in de uitstraling op Vlissingen. De schat van Vlissingen ligt aan de boulevard of onder de Sint Jacobskerk.

 https://www.youtube.com/watch?v=j1MZ8l2rOvA&t=1s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *