Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 20 – Leon Riekwell

In dit deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we beeldend kunstenaar Leon Riekwell in zijn atelier bij Stichting Kunstwerkplaats Kipvis in Vlissingen. Als beeldend kunstenaar streeft Leon naar het maken van een universeel beeld, dat overal ter wereld getoond kan worden, en een reactie op kan roepen dat niet binnen één cultuur gezeteld is. Voor Kunstroute Boulevard van Schoonheid en Troost aan de Sloeweg – Willem Klooslaan in Vlissingen heeft Leon bijvoorbeeld een werk ter nagedachtenis aan George Floyd gemaakt.

Door de coronamaatregelen werd de maatschappij verpakt in allerlei regels. De werken die Leon tijdens de eerste lockdown maakte, noemde hij The Fallen Curtain. In zijn beleving viel er als het ware een gordijn: ‘Oké mensen, nu gaat zich tonen wat wij in feite hebben nagelaten te doen!’ Daarnaast is er een serie werken ontstaan die Leon gezamenlijk Time Tables heeft genoemd, waarin hij bekijkt wat lichtval op een bepaald moment met een werk doet. Hierbij experimenteert de kunstenaar met materialen die verkleuringen tonen.

Volgens Leon is de schat van Vlissingen het Windorgel, gemaakt door kunstenaars van Mass and Individual Moving. Daar vindt de ontmoeting plaats van de wereld die voorbij vaart met kunst. In het windorgel ligt ook een gedenksteen van een vriend van Leon, beeldend kunstenaar Peter Terhorst, met de term Chaos en Orde.

De twee ringen ‘IK’ aan de vingers van Leon zijn gemaakt door beeldhouwer Jan van Munster.

https://www.youtube.com/watch?v=9ow83UuCye4 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *