Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 18 – Meike van de NS

In dit deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we Meike Pekelder die de opleiding tot hoofdconductrice bij de NS volgt. 

Meike leert het vak van hoofdconductrice van haar mentor Ricardo Andeweg, die hoofdconducteur in Vlissingen is. Wat het voor Meike leuk maakt om bij de NS te werken, is dat geen enkele dag hetzelfde is. Je maakt leuke dingen mee op de trein, maar aan de andere kant heb je ook een handhavende functie en daardoor maak je ook minder leuke dingen mee. Je moet er wel voor zorgen dat de trein voor alle reizigers veilig is.

Elke dag is verschillend je komt elke dag op andere plekken in Nederland, je maakt altijd een ander rondje. De ene dag ben je in Utrecht de andere dag ga je naar Amsterdam of naar Zwolle. Het leuke is dat je door heel Nederland collega’s hebt: iedereen groet elkaar of maakt een praatje. Daarnaast geniet Meike van de zonsopgang en zonsondergang vanuit de trein. In deze tijd zit iedereen in de trein met een mondkapje op, hierdoor kun je niet het gehele gezicht van een persoon zien. Je ziet bijvoorbeeld niet of iemand glimlacht, blij is of niet zo blij – dat is af en toe moeilijk in te schatten met een mondkapje op. Wat Meike raakt in deze coronatijd is dat zij niet naar haar oma kan gaan en dat haar oma het er moeilijk mee heeft dat ze deze momenten met Meike en haar familie mist.

De schat van Vlissingen is volgens Meike de NS.

Link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=BS-vt0We6jk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *