Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 15 – Hendri van Mill

In dit deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we Hendri van Mill die, na 25 jaar in Gouda gewoond te hebben, sinds twee jaar in Vlissingen woont. Hendri is voor de rust, de ruimte en de vrijheid naar Vlissingen gekomen en dat bevalt haar goed.

In het begin toen Hendri in Vlissingen kwam wonen kende zij niemand, de eerste maanden waren dan ook moeilijk. Hendri zit op een zwemclub en zwemt graag in zee, ze heeft sinds zij in Vlissingen woont klavecimbelles, zit op twee koren en geeft als vrijwilligster Nederlandse les aan anderstaligen.

Hendri had net haar activiteiten goed op de rit toen de eerste lockdown van start ging. Toen de tweede de lockdown kwam, was Hendri bang voor de vervelende momenten die zij had gekend tijdens de eerste coronagolf, maar gelukkig had ze intussen mensen leren kennen waar ze welkom bleef.

Hendri wordt geraakt door hele kleine dingen zoals: mooie muziek, een leuk gesprek met iemand, een briefje, kaartje of een telefoongesprek, dat iemand aan je denkt. Ze komt uit een muzikale familie. Bach, Handel en Mozart vormen sinds haar kindertijd een rode draad door haar leven. Haar muziek en haar boeken zijn haar dingen waar zij zich het prettigst bij voelt, haar momenten van rust.

De schat van Vlissingen is volgens Hendri de zee.

https://www.youtube.com/watch?v=ao59yV5ii9o 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *