Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 14 – Pater Thaddeus de Deckere

n dit veertiende deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we Pater Thaddeus de Deckere in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel in Vlissingen.

In zijn tienerjaren had Thaddeus het ideaal om iets goeds te doen voor anderen. Als missionaris van de Sint Jozef Congregatie van Mill Hill heeft Thaddeus onder andere bijna twintig jaar in India gewerkt. Een aantal jaar woonde en werkte Thaddeus samen met een collega-missionaris in de sloppenwijken van Varanasi aan de Ganges.

Thaddeus wilde precies zo leven als de arme bevolking van deze sloppenwijken. Armoede is iets wat je kunt ruiken: het stinkt. Er waren nauwelijks sanitaire voorziening, geen stromend water en er was veel ziekte.

Het hutje waar hij in woonde was niet veel groter dan waar je in Nederland een fiets en wat tuingereedschap in opbergt. Thaddeus leefde en werkte tussen de lokale bevolking, waar hij samen met zijn collega de mensen letterlijk uit het slop wilde halen, onder andere door binnen een corporatie landbouwgrond aan te bieden waar de lokale bevolking hun eigen groente kon verbouwen. Daarnaast runden ze een schooltje waar de kinderen konden leren lezen en schrijven en ook een beroep konden leren, binnen de mogelijkheden van hun kaste.

De schat van Vlissingen, dat zijn volgens Thaddeus de mensen die in Vlissingen wonen en ook de schat van het evangelie, de kostbare parel waar Jezus zelf over spreekt: het rijk van God.

Link naar de video:https://www.youtube.com/watch?v=X32g5dvXJnY

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *