Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 13 – Studente Bibey

In dit dertiende deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we studente Bibey van der Voort in haar studentenkamer op Campus Vlissingen.

Bibey zit in haar examenjaar en studeert voor Mediavormgever bij Scalda in Vlissingen. Binnen de coronamaatregelen mag zij één dag per week naar school, de andere dagen volgt zij online lessen. Bibey merkt op dat het binnen het thuisonderwijs lastig is om de docenten vragen stellen.

Als je op standaard tijden school hebt, dan ga je gewoon naar school. Als je online onderwijs volgt, rol je je bed uit, je hoeft je amper aan te kleden, voor wie kleed je je aan? Je trekt een T-shirt aan en mensen zien je hoofd, dat is toch prima! Of je doet je camera uit en je gaat kletsen en een soort van luisteren en ontbijt maken of niet naar de online les.

Het sociale leven van Bibey speelt zich in deze coronatijd vooral online af. Nieuwe mensen ontmoet Bibey binnen een Facebook groep van een YouTubester. Veel mensen van haar leeftijd starten WhatsApp of Snapchat groepen waar je weer een hoop nieuwe mensen van jou leeftijd kan leren kennen.

Bibey verteld dat zij ondanks haar jonge leeftijd best wel een kind zou willen krijgen. Toen vroeg iemand aan Bibey: ‘Denk eens na: zou jij nu een kind op de wereld willen zetten, in de wereld waarin wij nu zitten? Zou jij een kind willen laten opgroeien in deze wereld?’

De schat van Vlissingen zijn volgens Bibey de mensen die om je heen staan. Je familie en je vrienden zijn meer waard dan alles.

Link naar de video:https://www.youtube.com/watch?v=kIpmM1XXhRQ

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *