Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 9 – Marcus

In dit deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we Youssef Bouziani in zijn koffiebar Marcus in Vlissingen, die vanwege de corona maatregelen gesloten is. Youssef vertelt dat de naam Marcus verwijst naar de Romeinse keizer en filosoof Marcus Aurelius. In de filosofisch levensbeschouwing van Marcus Aurelius, zoals je eigen unieke pad bewandelen, herkent Youssef zich en heeft hij voor zichzelf besloten om niet voor het grote kapitaal te gaan maar voor kwaliteit van leven.

De schat van Vlissingen ligt volgens Youssef in de verbondenheid van de mensen met elkaar. De sterkte van een maatschappij wordt veroorzaakt door de onderlinge verbondenheid. De waarde van de schat is niet de welvaart maar het welzijn van de mensen.

Link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=nEdgzRSugR0

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *