Op zoek naar de schat van Vlissingen deel 5 – Wim Hofman

De komende weken worden video’s van inwoners van Vlissingen gemaakt. In deze video’s vertellen mensen over hoe het coronavirus hen geraakt heeft. Daarnaast is ieder interview een puzzelstukje van een geheel dat uiteindelijk de verborgen schat van Vlissingen zichtbaar maakt. In de loop van deze reeks volgt daarover meer informatie!

In dit deel 5 van “Op zoek naar de schat van Vlissingen” zien we Wim Hofman in zijn atelier in Vlissingen. Wim wordt dinsdag 2 februari 2021 tachtig jaar. Ter gelegenheid daarvan verschijnt op deze dag bij uitgeverij Querido zijn nieuwe boek met als titel: We vertrekken voordat het licht is. In deze video vertelt Wim over zijn boek en over hoe het coronavirus hem raakt. De schat van Vlissingen ligt volgens Wim op het strandje bij de molen: Uncle Beach.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef men Vlissingen bombarderen en werd de bevolking onder druk gezet om de stad te verlaten. Wim kwam met zijn moeder en broer toevallig in Valkenswaard terecht, maar dat bleek een onveilige plek te zijn. Daarnaast vertelt Wim over de watersnoodramp van 1953 en hoe hij mee hielp zakken zand te vullen om het water te stoppen.

Link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=1nwEkKpBcnM

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *